lugg?

2012-09-30 / 16:25:16

Något jag funderat på ett tag är lugg. Har fått inspirationen smått från Taylor som under sin Vouge-photoshoot i vintras lät frisörerna lägga tassarna på hennes hår och har sen dess låtit luggen hänga fint. Dock vet jag inte om det skulle passa mig och har en kärlekfull mamma som säger nej varenda gång jag börjar prata om det så därför har jag bestämt mig för att nästa gång jag sätter mig i frisötstolen ska jag be dem att köpa in en clip-on-bang som matchar min hårfärg som jag sen kan testa med. Kommer kanske kosta mig fyra hundralappar, men enligt mig är det värt pengarna!

if i gave you my heart

2012-09-28 / 12:29:43

Efter hostattacker och sömnproblem halva natten, blev jag hemma idag med. Har snart tittat klart på femte säsongen av favoritserien och planerar nu mat inför den romantiska kvällen jag och pojkvännen ska dela ikväll. Middag, tända ljus, film och en tom lägenhet. Efter att inte setts på några dagar känns det alldeles för perfekt. 

uttråkad här hemma

2012-09-27 / 10:22:01

Godmorgon!
 
Nu för fjärde dagen i rad vaknar jag upp av mig själv, går in i köket, diskar och gör i ordning min nya dagliga frukost, en het kopp svartvinbärste och en skål turkiskyoghurt med ringlad honung. Med den långa meningen försöker jag säga att jag fortfarande är hemma sjuk. Hade säkert orkat med skoldagen men idag hade vi ändå bara de praktiska ämnena i form av teater och dans så kände att det var bättre att ta en extra dag hemma. Dock mår jag inte jättebra i alla fall..
 
Ska väl strax påbörja ännu ett Grey's Anatomy marathon efter att jag kollat lite bloggar och lyssnat klart på Matt Corbys Light Home för sjuttiofjärde gången, är helt förälskad. 
 
Ni får ha en bra dag! Kram! ♥ 
 

i was taught to dream

2012-09-26 / 18:49:14

isleepincastles är ett namn jag skapade utifrån en rad ur Fireflies med Faith Hill, I slept in castles and fell in love because I was taught to dream. isleepincastles är namnet på min tumblr, min twitter och andra konton som inte är lika viktiga. Låten är inte en låt jag lyssnar på direkt men jag älskar raden, meningen och bilden jag får framför mig av en saga, en prinsessa och slottets väggar som träffas av solens strålar. Och känslan och bilden jag får av den meningen, betyder mer än vad du kanske kan förstå.

Men sån är jag. Lite konstig och väldigt inne i tankarna. 

the light of hope

2012-09-26 / 18:03:07

För att hitta tillbaka lite blogginspiration tog jag mig en titt på kommentarerna Kenza fick när hon bad om rubriktips. Hade säkert 1000 olika tips att välja på så till slut fick jag bara scrolla nedför hela sidan, blunda, peka och titta.
 
Hamnade på en kommentar med 7 olika punkter. Sedan gjorde jag samma sak igen, scrolla, blunda, peka. Har en hel del ideér nu men vill fortfarande ha eran hjälp. Så kom igen, skriv era tips. Vad vill ni läsa om?
 
Puss på er.
 
Jag, brorsan och mamma i Italien i våras.
 

keep calm and so on

2012-09-26 / 10:08:50

Livet består just nu av oräkneliga koppar te, Ipren och Grey's Anatomy avsnitt. Går nu in på min tredje dag sängliggandes och inte sittandes vid skolbänken. Kan en man verkligen vara sjuk lika ofta som jag? Åh!

this is how we rule the world

2012-09-24 / 19:21:20

Tack alla för en grym helg. Ni är bäst, ni är allt!

SATURDAY

2012-09-22 / 19:17:00

Att leva ska va' gött. Let's partyyy!



07.37

2012-09-18 / 07:37:27

Värmer upp inför skoldagen som består av en svenska lektion, en engelska, två timmars håltimme och en lång mattelektion med en portion fil-keso-äpple-all bran och en stort glas röd grape juice. Have a nice day! ♥

cars, palms and orange skies

2012-09-17 / 19:17:57

Lite nytt & enkelt på designfronten! Hoppas det faller er i smaken. Brukar ju egentligen maxa till det med komplicerat designskapande i Photoshop men nu när gymnasietiden är här har jag inte riktigt funnit timmarna till det. Nu: matlagning!
 

it's really weird, really weird

2012-09-17 / 18:24:00


homework

2012-09-17 / 18:11:25

Nu går vi in på fjärde timmen av plugg. Gotta love it. Är just nu inne på att rita min tidslinje. Blev just klar med Rosa Parks, påbörjar nu Oprah Winfrey! Wish. Me. Luck. 
 

rosy cheeks

2012-09-16 / 17:08:04

Igår var det min namnsdag & i vår familj har vi en liten tradition, som jag säkert nämnt tidigare, då varje namnsdagsbarn blir given en bok under den speciella dagen. Så det här året fick jag inte bara en bok, utan fyra! Alla tre böckerna om Elsa skrivna av Sofi Fahrman och sen den här.
 
Jag vet att man inte ska, men jag är ett typiskt exempel på sådana som dömer böckerna efter utseendet men denna talade till mig, inte bara via dess vackra framsida men också innehållet beskrivet på baksidan. Bara jag?
 
"It's 1923 and London is a whirl of jazz, dancing and parties. Violet, Daisy, Poppy and Rose Derrinton are desperate to be a part of it, but stuck in an enormous crumbling house in the country, with no money and no fashionable dresses, the excitement seems a lifetime away.
Luckily, the girls each have a plan for escaping their humdrum country life: Rose wants to be a novelist, Poppy a jazz musician and Daisy a famous film director. Violet, however, has only one ambition: to become the perfect Debutante, so that she can go to London and catch the eye of Prince George, the most eligable bachelor in the country.
But a house as big and old ad Beech Grove Manor hides many secrets and Daisy is about to uncover one so huge it could ruin all their plans - ruin everything - forever."
 
 

du är bäst

2012-09-16 / 16:02:29

Grattis min underbara vän! Du betyder mer än ord kan beskriva och jag älskar dig så mycket. Hoppas din dag blev precis som du tänkt dig trots att jag är 60 mil bort men om bara ett par dar ses vi igen!
HAPPY SWEET 16, GIRL!  

rockstar ronan

2012-09-13 / 22:22:24

Det här är Ronan Sean Thompson. Han föddes den 12 maj 2007. Han gav sin familj en sådan enorm lycka varje dag efter. Han mamma beskriver honom som den saknade pusselbiten i deras familj. Men den perfekta familjehistorien kom till sitt slut i augusti 2010, när Ronan bara var 3 år då familjen den hemska nyheten att deras älskade son drabbats av neuroblastom.
 
Ronan kamp nådde sitt slut den 9 maj 2011, bara tre dagar innan hans fjärde födelsedag. Han dog i sin mammas armar, efter att ha kämpat i 8 månader innan det var dags att släppa taget. 
 
Hur kan man se in i de där blåa, vackra ögonen fulla av liv och inte få tårarna att börja rinna när man inser att de aldrig igen kommer att öppnas? Han hann inte ens börja leva sitt liv. En glad och sprallig pojke som kunde få vem som helst att le och spred glädje till alla i hans omgivning förtjänar minst av alla att dö innan han ens hunnit fylla 4 år. 
 
Ronans historia kan vi följa i bloggen hans mamma skrev under dessa åtta månaderna. Gå in och läs, dela med er av hans berättelse och stöd The Ronan Thompson Foundation i hopp om att finna ett sätt att bota den här hemska sjukdomen. 
 
Stand Up 2 Cancer är en organisation som samlar in pengar till cancerforskning och de har varje år en show på TV där artister uppträder och man kan ringa in och donera pengar. Taylor Swift stötte på Ronan's blogg för ett tag sedan och bestämde sig för att skriva en låt dedikerad till honom. Låten hon skrev är helt otroligt vacker och jag tror inte att ett enda öga var torrt när hon framförde den, inte ens hennes egna. 
 
Länkar
 
 
 

september 13th

2012-09-13 / 21:08:14

Herregud vad seg jag är på att blogga! Ska skärpa mig men skulle gärna behöva lite inspiration så önskar ni inlägg, kommentera. Kom i alla fall nyss hem från dansen och har unnat mig en varm och skön dusch. Ska kolla igenom lite bloggar för att leta inspiration till lite roligare inlägg så stay tuned, mer inlägg inom kort!
 

INSPARK

2012-09-12 / 17:43:00

En tradition på min skola är Insparken då tvåorna från varje linje ger en lista med pinsamheter som ettorna måste göra, annars blir de straffade. Det kan vara extrema saker som att raka av ena ögonbrynet eller att skämma ut sig genom att dundra in på någons engelskalektion och spela full samtidigt som du ska sjunga nationalsången. Och självklart vann vi musikalare över alla andra program! Teaterapor, ni vet. Efter att insparksveckorna är över firas det med en stor fest som tog plats i söndags kväll. Herrejäklar vilken natt av fyllor, lekar och äckliga shots. Men kul hade vi!
 

svar på tal

2012-09-10 / 19:14:00

Är du duktig på att sjunga eller du spelar instrument?

Svar: Pianospelandet sitter i ryggmärgen och det kan jag flytande, likaväl noter som ackord, klassiskt som vanliga låtar. Finns video här och här. Och sången kommer så smått fram. Sången måste man ha när man går musikallinje! Men den största anledningen till att jag går på den linje jag gör är att jag älskar mixen av teater, sång, musik och dans och är bra på dem alla & älskar att stå på scen!

Hej! Jag tycker jättemycket om din blogg och undrade bara om du kunde visa vad du använder för smink? Om du kan göra en video där du visar hur du gör!

Svar: En video får vi se om jag skulle våga mig på haha, avskyr att höra min egen röst! Men jag kan definitivt visa vad jag använder för smink.

MUSIKAL 12

2012-09-10 / 18:19:01

Hipp hurra
för här kommer musikalarna 
Ja dom bryter alla lagarna
Åh vi vill vara såå
Ja, vi vill vara såååååååååå... 

the heart can only take so much

2012-09-05 / 10:30:00

Jag vet att bloggen får lida en hel del nu men känner mig fortfarande nere. Har fler dåliga och tårfyllda dagar nu än bra och skrattfyllda. Det är inte bara uppdateringen som lider. Men ska försöka att finna inspirationen och lusten igen. Förövrigt så ska en ny design också fixas med, nu när de gröna löven börjar skifta sin färg. Blir hemma några fler dagar så får se om jag kan finna orken till det. Det jag behöver just nu är att all stress bara lägger sig lite och för tillfället blir bloggen ett tvång som bidrar till den stressen. Jag kommer tillbaka när jag mår bättre vilket förhoppningsvis blir snart. Kärlek.


4 september

2012-09-04 / 11:34:33

Fylld och täppt näsa, ond hals, hes röst och konstanta hostattacker är inte något jag prioriterar högt på min önskelista. Så därför känns det så där lagom kul att ha åkt på det nu. Så typiskt mig, konstant sjuk. Bara det inte håller i sig, har redan spenderat två hela månader av detta året till sängs! Nu ska en varm kopp te och lite frukost nog göra mig gott. Later! Love. 

vackra höstkänslor

2012-09-02 / 21:36:00

Jag fick en helt underbar känsla idag och insåg en sak. Det är höst. Jag älskar hösten så mycket! Dags för mörkare kvällar, tända ljus, byta ut de bara benen mot grova strumpbyxor och jeansjackan mot den fina kappan. På vägen hem i bilen körde vi igenom Båstad som bara var täckt av en mörk himmel upplyst av ett hav med varma och vackra gula ljussken. Helt underbart! Så jag letade upp lite bilder som ger mig den där otroliga höstkänslan.




MBFW

2012-09-01 / 11:26:00

 




 
 
Just nu är Fashion Week i huvudstaden i full gång och kikade nyss in på deras hemsida för
att se vad designerna skapat för underbart denna gången och bled helt kär i Ida Sjöstedts kollektion som hon själv beskrev som “Femtio nyanser av rosa, allt från dammigt till bubbelgum”. MA-GISK. Bilderna lånade jag här.
 




these words of mine...

Hej gott folk! Sigrid Bernulf heter jag och har vandrat jordens gator i 16 år nu. Jag älskar att rita. Stickade tröjor och gosiga filtar är mina bästa vänner eftersom jag alltid fryser. Dans är min passion som bara växer större och större för varje dag. Jag dansar hela tiden och dans är konstant i mina tankar. Ända sedan jag kunde hålla i en penna har jag skrivit böcker. Jag lärde mig att spela piano när jag var sju år. Jag bor i Båstad och har världens bästa pojkvän. Jag älskar mina vänner och Taylor Swift är min stora inspirationskälla. Välkomna hit!

"Someday I'll be living in a big, old city. And all you'll ever be is mean."